top of page

Overgangsalder

Overgangsalderen er årene rundt siste menstruasjon og er en naturlig del av alle kvinners liv. Noen har lite plager, mens andre plages mye som følge av hormonendringene i denne fasen av livet som hos de fleste inntreffer rundt 45-55 års alder. Mange opplever hetetokter, og uregelmessige menstruasjonerkan også være et tidlig tegn på overgangsalder. Andre symptomer på overgangsalder kan være nattesvette, slitenhet, nedstemthet, manglede sexlyst, irritabilitet, «hjernetåke»(manglende konsentrasjon), vektoppgang og tørre slimhinner i skjeden.
Det er mange andre årsaker som kan gi liknende symptomer, men det er fint å være klar over at dersom du får slike plager, KAN det være relatert til overgangsalder. Vanligvis er det dine symptomer og alder som stadfester at du er i overgangsalder, og blodprøver (hormonprøver) spiller som regel liten eller ingen rolle. Dersom du har disse plagene, mener ung, sjekker vi deg gjerne med hormonprøver for å kartlegge årsaken til plagene dine. Dersom du har plager som nevnt ovenfor, finnes det mange gode råd og god behandling som du kan få. Vi er her for å hjelpe deg med dette.
En av våre gynekologer holdt kveldsmøte på NTNU kveld. Dette er lagt ut på YouTube og kan sees herUndersøkelser & behandling

Vi tilbyr gynekologisk undersøkelse, veiledning og behandling.

Baasland-foto-kajsa-selnes-nett-180.jpg
bottom of page